o tome ću misliti sutra

Dobrodošli na moj blog

22.02.2012.

kosa

Za dužinu moje kose, vežem razne doživljaje iz svoje dalje i bliže prošlosti.

Sa kompleksima sam definitivno raskrstila onog trena kad me je mama ošišala ''na tutu''.Izdržala sam prvi udar koji je uslijedio od meni najbliskijih. Moja starija sestra je imala tako zarazan smijeh, nezaustavljiv, dok nije dobila bukovu bilju u glavu, od mame , koja je , svjesna počinjenog ''zločina'' na mojoj glavi, nastojala kolikotoliko ga ublažiti, braneći me od napadaja tipa'' princ valijant, je li barem tuta bila čista kad je poslužila ko šablon'', i slično, pa do kupovanja mi svega što sam kad izustila da bih željela.

Na zimovanju, kad je zima bila ništa manje žestoka nego ova, kad je led okovao jezero, i mrznuo se dah, dežurni me iz vrste izbacio korak nazad, i naredio mi čišćenje klozeta, jer se nisam očešljala.

To, ljudi moji, nisu bile suze, nego kockice leda, niz lice.

Nisam čistila klozet, objasnili su mu da sam prirodno čupava. I da mi se izvini,dobijem specijalni doručak, jaja na oko, umjesto margarin i marmeladu.

Kad sam se , za ljubav sinu, koji se šišao na jednoj stolici i skoro doživio fraz od plača,ošišala sa dužine pola leđa kovrdžica na ''tifus u poodmakloj fazi'', i sutradan se takva pojavila na ispitu, profesor mi je upisao ocjenu, bez  postavljenog pitanja, jer ga ,gledajući u mene,od smjeha nije mogao izgovoriti.

Kad sam zadnji put skratila kosu, bilo je zato što sam morala na nekom izbaciti bijes pomiješanu s tugom koja je kidala srce i svaki dio mene.

 

Dan prije Ona je otišla.

Zadnje riječi koje je rekla: ''Mamino luče,kosa majkina čupava.Nikad neću sebi oprostiti što te ošišah ' na tutu''.

o tome ću misliti sutra
<< 02/2012 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829