o tome ću misliti sutra

Dobrodošli na moj blog

05.04.2012.

ispovjed

''Jednom kad budeš imala dovoljno strpljenja da me slušaš, ispričat ću ti sve, pa i ono što ni fra-Miji ne rekoh nikad na ispovjedi. A skupilo se, svega. Ponekad sam željela i molila se da zaspim i sve zaboravim,da mi život novi krene od jutra. Potom sam se brže bolje molila da mi se prethodna molitva ne usliši.Kud , gluho i daleko bilo,zaboravit' svu onu ljepotu koja me presretala!

Ako ti budem dosadna, primjetim li da si se počešala, promeškoljila, ili nedajbože zijevnula, prekinut ću s pričom istog trena, pa nek me zakopaju a da niko ništa ne zna.''

''A, jeboga ti, jesi stara tersulja.Moram zjevnut, i počešat se, a kako se neću promeškoljit ako mi počneš pričat one priče, od kojih se meškolji''.

''Upozorila sam te. Ti znaš da ja tebe volim i da to želim s tobom podijeliti...,

ali te najozbiljnije upozoravam, da znaš, da je meni svaki od mojih ljubavnika, bio više nego što ta riječ nosi. Da je meni svaki od njih bio vjeran do zadnjeg dana, iako su i poslije mene imali i svoje djevojke i žene.

I zato želim da se i prema njima odnosiš sa poštovanjem! Svaki sljedeći je bio mlađi od prethodnog, no bez obzira na godine i na sve veću starosnu razliku između mene i njih, taj je naš odnos bio izuzetan, i kad bih ovaj život živjela još jedared, ništa mu oduzela ne bih''.

''De mi samo za početak, reci, jesi li nekog posebno izdvojila ,zapamtila, po nečemu obilježila, urezala u sjećanje?'', nižem sliku za slikom.

''Hm...čuj jesam li,naravno da jesam.Ali, znaš, godine čine svoje, i da ih ne bih zaboravila, znala sam im imena nabrajati, onako, kao Gundulić'' Osmana'' osmeračkim katrenom, da mi se urežu u sjećanje...''

Jesam, jednog sam zapamtila.Vraćao mi se svako malo, kao u marinu u kojoj ima vez za svoju jahtu, bolje da kažem kruzer'', ozbiljna do smrti, izgovori, a ja na te riječi prasnuh u nezadrživ smijeh.

''Idi, skuhaj sebi čaj a meni naspi onu jednu, da mi prostruji jeza žilama...''

o tome ću misliti sutra
<< 04/2012 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930